30 Euro Hotels

30 euro hotels Groningen

Groningen is een van de oudste en meest mooie steden van Nederland. Hoewel de stad het zwaar te verduren heeft gehad tijdens de tweede Wereldoorlog, zijn er nog steeds veel bijzondere gebouwen te bezichtigen. Een 30 euro hotel zal het voor u dan ook door de lage prijs meer mogelijk maken om de stad op uw gemak te verkennen.

Het eerste, meest bekende bezienswaardige gebouw, het symbool van de stad, is de Martinitoren. Deze prachtige toren is door haar rijke historie daarom zeker een bezoek waard als u in Groningen bent. De Martinikerk, en de bijbehorende Martinikerkhof, zijn ook prachtige voorbeelden van oude gebouwen in Groningen. De kerk wordt hedendaags nog steeds gebruikt voor diensten. Het vlakbij gelegen Prinsenhof en het provinciehuis zijn zeker ook een bezoek waard. Achter het Prinsenhof kan men de prachtige Prinsentuin vinden. In deze tuin bevindt zich een van de mooiste zonnewijzers in het gehele land.

Groningen

Ten westen van de grote markt, dat een bezienswaardigheid op zich is, ligt de vismarkt. Vooral aan de zuidkant van deze bijzondere markt kan men fraaie voorbeelden vinden van oude panden in Groningen. Aan de westkant van deze markt kan men de korenbeurs vinden, die als het ware een verwijzing vormt naar de rijkdom die Groningen bezat in de 19e eeuw. Achter de korenbeurs kan men de Der Aa-kerk vinden, die na de Martinikerk de tweede parochie kerk van de stad vormt. Ten westen van deze prachtige kerk liggen ook een aantal mooie panden en pakhuizen die u kunt bewonderen. Verder kunt u ook prachtige panden en pakhuizen langs de noorderhaven vinden. De oude boteringenstraat, die ten noorden van de grote markt ligt, is ook een bezoek waard. Op deze straat kunt u de oudste gebouwen van Groningen vinden, de Rechtbank en het Calmerhuis. Vlakbij kunt u de Nieuwe kerk vinden. Deze kerk, die dateert uit 1660, is de eerste kerk in Groningen die gebouwd werd voor een protestantse kerkdienst en brengt daarom een bijzonder stukje geschiedenis met zich mee.

Kortom: Groningen is een prachtige historische stad. Er zijn vele bezienswaardige, oude gebouwen in deze stad te vinden die u wel een keer in uw leven bezocht moet hebben. De stad staat ook vol van ‘gewone’ panden en pakhuizen die nog dateren uit een paar honderd jaar geleden. Als u een 30 euro hotel boekt, dan zult u nog meer kunnen genieten van deze prachtige oude stad. Boek nu voordelig een 30 euro hotel in Groningen!

Meer informatie over 30 euro hotels en de bezienswaardigheden in populaire Nederlandse steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht.

,